Fotograf Helsingborg Skåne, Anna Lauridsen » Kommersiellt, barn, familj

Om fotografen

Hej! Jag heter Anna Lauridsen! Jag bor i vackra Skåne, med en natur lika varierande som dialekterna och arbetar med min passion, fotografi!

Men det var efter lite kringelkrokar i arbetslivet. Innan jag 2006 startade mitt företag Kullafoto, hade jag bl.a arbetat på reklambyrå, bokförlag och med försäljning inom klädbranschen! Sen hann jag även få tre underbara barn! Alla dessa arbets- och livserfarenheter, har gett mig en styrka som jag idag kan använda i mitt jobb som fotograf! Jag kan lättare uppfylla kundens förväntningar och läsa av vad kunden vill ha. Mina tre barn lärde mig hur man närmar sig ett barn. Detta är naturligtvis ovärdeligt inom barnfotograferingen där man ofta få ta till sina knep för att barnet ska slappna av inför kameran! Att vara fotograf är ibland som att vara en slags psykolog! Både när man jobbar med ett brudpar, en nyfödd och en företagsledare!

Jag älskar att fotografera! Det som jag gillar mest med mitt jobb, förutom att det är härligt kreativt och fritt, är att jag hela tiden får möta nya människor! Från alla delar av samhället. Från födsel och hela livet fram… Ofta är jag med om viktiga stunder i människors liv. Det ger mig en adrenalinkick och min själ näring.

Min ambition är att fånga kunden på ett personligt, professionellt och gärna unikt sätt. Mina bilder har en tonvikt på känsla och närvaro. Antingen fångar jag en känsla i en bild eller så skapar bilden en känsla hos betraktaren. Jag arbetar fram en trygghet under fotograferingen och får kunden att slappna av och ha roligt. Skrattar man inte på riktigt så syns det i resultatet! Många säger efteråt att de tyckte det var en jättekul upplevelse och det är ju ett bra betyg! Jag älskar att leka med komposition och ljus! Helst jobbar jag med naturligt ljus och utanför studion. Jag märker att alla slappnar av bättre då! Finns behovet använder jag blixt och/eller studioutrustning.

Uppdragen består bland annat av att fotografera företag, företagare, bröllopsfoto, nyhetsfoto, reportagefoto, porträtt och inredning. Jag jobbar också som grafisk formgivare vilket gör att du som kund kan få helhetslösningar där både fotografi och grafisk formgivning ingår. Jag jobbar bland annat med layout av trycksaker  samt med collage/illustration. Utbildningar: Kulturamas yrkesutbildning, Högskolan i Jönköping, RBI Bergs Illustration & Grafisk formgivning samt autodidakt. Varje år deltar jag på olika kurser och workshops, både för att lära mig nya saker eftersom jag tror att man aldrig blir fullärd och för att få inspiration.

Jag är fotograf i Skåne men reser gärna både i Europa och inom Sverige. Gärna till Stockholm, Gotland eller Norrland för reportage och bröllop. Jag jobbar också gärna i Danmark och talar flytande danska efter att ha bott 10 år i Köpenhamn.

Välkommen!

I n s t a g r a m